Avui, 14 d’abril, entra en vigor el nou Reial decret 902/2020 d’igualtat retributiva entre dones i homes. L’entrada d’aquest nou RD té per objectiu impulsar la transparència salarial en les empreses per a garantir la igualtat retributiva entre homes i dones en treballs d’igual valor, amb l’objectiu de combatre la bretxa salarial de gènere.

La transparència retributiva s’aplicarà, almenys, a través dels següents instruments regulats pel RD: registre salarial o registre retributiu, l’auditoria retributiva i el sistema de valoració de cada lloc de treball. A continuació, els detallem:

  • El registre retributiu: totes les empreses hauran de disposar d’un registre retributiu de tota la plantilla, incloent-hi direcció i alts càrrecs, seguint els requeriments recollits en l’RD.

  • Auditories retributives: s’haurà de disposar d’una auditoria retributiva per a comprovar que el sistema de retribució existent en l’organització garanteix l’aplicació efectiva del principi d’igualtat entre homes i dones. En aquest cas, només estan obligades a realitzar-les aquelles empreses que tinguin un pla d’igualtat.

  • Sistema de valoració de cada lloc de treball: s’haurà d’establir un sistema de valoració per punts de cada lloc de treball que afirma que un treball té el mateix valor que un altre quan les tasques, les condicions educatives i/o professionals, el seu acompliment i les condicions laborals en les quals aquestes activitats es duen a terme, siguin equivalents.

És important disposar d’un registre retributiu que compleixi amb el que es disposa en el Reial decret 902/2020. L’incompliment d’aquest pot incórrer en l’inici de les accions administratives i judicials, individuals i col·lectives oportunes.

Des d’INGECAL podem ajudar-te i assessorar-te per a tenir aquest nou Reial decret al dia i complint tota la normativa que hem detallat anteriorment. Escriu-nos sense compromís a ingecal@ingecal.cat o si prefereixes pots trucar-nos al 93 237 83 90. Junts podem aconseguir els objectius que et proposis.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Escriu i clica ENTER per buscar

INGECAL contra el racismeIgualtat retributiva