Què són els Sistemes de Gestió?

Un sistema de gestió és un conjunt organitzat de requisits i principis vinculats entre si, que permet a les organitzacions establir una política, uns objectius i uns processos per a aconseguir aquests objectius d’una manera ordenada.

Els requisits d’un sistema de gestió venen establerts per normes i estàndards propis del sector laboral, nacionals o internacionals.

En l’actualitat, els estàndards més utilitzats per les empreses per a la gestió de les seves activitats són:

 • ISO 9001, relacionat amb la gestió de la qualitat. Aquesta norma específica els requisits per a la implementació d’un sistema de gestió de la qualitat en qualsevol mena d’organització.
 • ISO 14001, relacionat amb la gestió dels aspectes ambientals. Aquest estàndard determina els requisits necessaris per a poder implementar un sistema de gestió ambiental, que permeti a qualsevol empresa demostrar que són responsables i estan compromesos amb el medi ambient.
 • ISO 45001, relacionat amb la seguretat i salut en el treball. Aquesta ISO ens defineix els requisits que necessita qualsevol organització per a implementar correctament un sistema de seguretat i salut en el treball, amb la finalitat de minimitzar malalties, lesions i morts a causa de les activitats laborals, i fer dels espais de treball, un lloc segur i saludable.
 • ISO 27001, relacionat amb la seguretat de la informació. Aquesta norma defineix com s’ha de gestionar la seguretat de la informació en una empresa, responent davant qualsevol amenaça, amb l’objectiu d’evitar robatoris de dades, ciberdelictes, etc.
 • ISO 50001, relacionat amb la gestió energètica. Aquesta norma ISO està dirigida a realitzar millores contínues i sistemàtiques del rendiment energètic de les activitats, productes o serveis d’una empresa i a establir la seva política energètica.

També podem trobar sistemes de gestió més específics, amb requisits dirigits a organitzacions on la seva activitat pertany a un sector en concret:

 • ISO 22000, relacionat amb la seguretat alimentària. Aquest estàndard estableix els requisits que han de complir-se per a assegurar la innocuïtat dels aliments i productes que entren en contacte amb els aliments durant tot el seu procés i tota la cadena de subministrament (processos de producció, conservació, emmagatzematge, distribució, etiquetat dels productes, etc.) garantint la qualitat, legalitat i seguretat alimentària.
 • ISO 13485, relacionat amb la qualitat dels productes sanitaris. Aquesta norma ISO defineix les bones pràctiques per a la fabricació i distribució de productes sanitaris complint amb els requisits legals.
 • ISO 22716, relacionada amb la fabricació per a productes cosmètics. Defineix els requisits i les bones pràctiques de fabricació per a aquelles empreses que treballen en la fabricació, embalatge, testatge, emmagatzematge i transport de productes cosmètics.

Aquests són alguns dels sistemes de gestió normalitzats, encara que hi ha més dels comentats en aquest article.

sistema-de-gestion

Beneficis d'implantar un Sistema de Gestió en la teva organització

Són molts els beneficis i avantatges d’implementar un sistema de gestió en organitzacions de qualsevol grandària i sector. Per aquest motiu, i també a causa de l’entorn empresarial tan competitiu que ens trobem actualment, és cada vegada major el nombre d’empreses que aposten per beneficiar-se dels avantatges d’implantar aquestes normes ISO. A continuació, t’expliquem alguns d’aquests beneficis:

 • Complir amb els requisits legals i normatius.
 • Millorar la credibilitat, reconeixement i imatge de l’organització.
 • Aportar valor a l’organització, clients i parts interessades.
 • Promoure la participació i motivació de totes les persones treballadores.
 • Millorar la integració dels processos
 • Destacar respecte a la competència.
 • Productes i/o serveis segurs, fiables i de bona qualitat.

En definitiva, suposa una gran millora per a l’organització, fent-la més competitiva, més eficient i amb millors resultats.

Beneficios de implantar un sistema de gestión

T'ajudem i acompanyem durant tot el procés de certificació.

Ingecal disposa d’un ampli equip de professionals que, gràcies a la seva experiència de més de 20 anys, podrà recomanar-te quines normes ISO necessites i, a més, ajudar-te durant tot el procés per a aconseguir la certificació de la norma ISO.

A més, tenim a la teva disposició, una oferta formativa en sistemes de gestió que et proporcionarà una visió àmplia d’aquests sistemes abordant les principals eines i tècniques. Consulta els cursos disponibles aquí.

Sol·licita’ns un pressupost per a començar el procés de certificació per a la seva empresa, fent clic aquí. Si ho prefereixes, també pots posar-te en contacte amb nosaltres per a obtenir més informació i/o resoldre qualsevol dubte enviant-nos un email a ingecal@ingecal.org o trucant al 93 237 83 90.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Escriu i clica ENTER per buscar

Convención Ingecal GironaReconocimientos Ingecal 2021