Avui, dilluns 7 de juny, és el Dia Mundial de la Innocuïtat dels Aliments. Aquest dia va ser impulsat per la FAO (Organització de les Nacions Unides per a l’Agricultura i l’Alimentació) i l’OMS.
D’aquesta manera es busca cridar l’atenció d’empreses i usuaris per a recordar la importància de proporcionar i consumir aliments segurs i innocus.
Cada any existeixen un gran nombre d’incidents que es registren, en els quals es detecten aliments que no compleixen amb els requisits de seguretat alimentària i que poden considerar-se com a perjudicials per al consumidor.
Durant el 2020 es van registrar més de 1300 alertes que afectaven a productes alimentaris.
És per això que el Dia Mundial de la Seguretat Alimentària tracta sobre “Aliments innocus ara per a un demà saludable”, amb la intenció de mantenir sistemes de producció segurs, sostenibles i amb garanties.
Complir amb les obligacions per a proporcionar aliments segurs és una cosa contínua, que ha d’estar sota control i millorar contínuament.
L’adjudicació d’un dia dedicat a la Seguretat Alimentària és necessari, ja que continuen havent-hi massa incidents que poden afectar el producte i a la salut del consumidor.
Descobreix els nostres cursos sobre Seguretat Alimentària aquí.
